Najnovije Vesti

Odvikavanje od pusenja i homeopatija

Odvikavanje od pusenja i homeopatija
Ako ste već bezuspešno pokušavali da prekinete sa pušenjem, znate koliko to teško može biti: plašite se da ćete se ugojiti bez “nikotinske podrške”, ili na poslu doživeti “nervni slom” kada vas uhvati nervoza bez cigareta. Umesto toga, pokušajte sa homeopatskim lekovima. Naravno, nemojte ih uzimati bez saveta iskusnog homeopatskog lekara. Neki od homeopatskih lekova, kao što su npr. Nux Vomica ili Lobelia Inflata, mogu vam pomoći da se rešite loše navike pušenja.Homeopatija je nauka koju je formulisao nemački lekar Samuel Haneman. Koristeći biljke, minerale, i ponekad neke elemente životinjskog porekla, on je napravio je mikro-rastvore kojima je mogao ublažavati mnoge uobičajene poremećaje kao što su glavobolja, zatvor ili slično.

Kada je u pitanju odvikavanje od pušenja, uz pomoć homeopatije, koraci su sledeći:

  1. Tražite od vašeg homeoptaskog lekara homeopatske preparate Nux Vomica i Lobelia Inflata. Dobro se raspitajte o načinu uzimanja ovih homeopatskog preparata, o doziranju i ostalom.
  2. Hoemopatski preparati protiv pušenja se uzimaju kao i većina drugih – ispod jezika, blago se otope.
  3. Zapamtite da kofein, u svim formama (kafa, koka-kola… i zeleni čaj) sprečavaju homeopatske preparate da deluju. Zbog toga striktno izbegavajte kofein u svim oblicima.
  4. Uzdržajte se od konzumacije mint proizvoda (nanu). Ovo uključuje čajeve od nane, žvakaće gume, bombone, kao i npr. zubne paste sa ukusom nane, vodice za ispiranje usta, konac za čišćenje zuba… Takođe, izbegavajte i kozmetičke preparate, šampone, regeneratore… sa sadržajem nane. Nana će, u bilo kom obliku, zaustaviti delovanje homeopatskih preparata za odvikavanje od pušenja.
  5. Važno: Izbacite bilo kakve zalihe cigareta koje čuvate u nekom tajnom skrovištu u kući ili na poslu. Tražite od vaših ukućana i prijatelja da vam ne daju cigarete, bez obzira na okolnosti. Nemojte ići u društvo teških pušača – samo će vas iskušavati.
  6. Vodite dnevnik o tome kako se osećate i napredujete, bar prvih trideset dana.
  7. Obaveštavajte svog homeopatskog lekara o svim promenama.

Budite uporni, pridržavajte se saveta vašeg homeopate, i rezultat će siturno biti pozitivan!

Izvor: