Najnovije Vesti

Homeopatija – najsigurniji vid medicine

Homeopatija – najsigurniji vid medicine

Homeopatija je, do sada poznata, najsigurnija forma medicine. Potpuno je bezbedna je za žene u trudnoći, za novorođene bebe, za stare ili iscrpljene osobe, pacijente koji su preosetljivi na druge lekove… Takođe, potpuno bezbedna i za životinje svih veličina i vrsta.

Homeopatski lekovi se mogu izraditi od svih substanci koje se nalaze u prirodi. Na šta god da pomislite – to je potencijalni homeopatski lek: pčelinji med, kuhinjska so, morska voda, cvet, biljka ili drvo… šta god možete zamisliti – sve su to potencijalni homeopatski lekovi kojima se tretiraju raznovrsni fizički, mentalni ili emocionalni problemi, bilo akutni ili hronični.

Žene u trudnoći su, sa dobrim razlogom, oprezne kada su u pitanju konvencionalni lekovi. Neki od njih, kao npr. talidomidi, jasno su i javno dovedeni u vezu sa ozbiljinim deformacijama kod novorođenčadi. I za mnoge druge konvencionalne lekove, kao npr. Prozac, dokazano je da izazivaju manje defekte kod ploda, ali su ti lekovi toliko masovno reklamirani da se ti zabrinjavajući podatci mogu otkriti samo pažljivim istraživanjem naučne literature (Reichenberg-Ullman and Ullman, Prozac-Free – Prima, 1999, st 23.). Povrh svega, mnogi konvencionalni lekovi nisu nikada adekvatno testirani na stanja trudnoće.

Mada su biljke, generalno govoreći, suptilnije i sigurnije nego lekovi konvencionalne medicine, mnoge od njih su i kontraindikovane tokom trudnoće, što, opet, sa homeopatskim lekovima nije slučaj! Svaka trudnica može biti potpuno ubeđena da je homeopatska medicina za nju potpuno bezbedna.

Pri određivanju homeopatske terapije, homeopatski lekar će kod trudnice, na prvom mestu, utvrditi da li se radi o akutnom ili hroničnom problemu, i prema tome prepisati odgovarajući homeopatski preparat. Obučeni i iskusni homeopatski lekari će brzo i efikasno pomoći da se problemi na potpuno bezbedan i siguran način saniraju. Danas postoje brojne naučne studije koje su obradile uticaj raznovrsnih homeopatskih preparata na trudnice, i oni sugerišu da je upotreba homeopatije u trudnoći, od prvog dana pa do porođaja, potpuno bezbedna i adekvatna.

Takođe, homeopatija se sve više koristi u neonatologiji i pedijatriji, upravo zbog svoje visoke efikasnosti, sa jedne strane, i potpune bezbednosti, sa druge. Koristeći se internetom, svako od nas može doći do obilja podataka, od onih naučno verifikovanih, pa sve do svedočenja konkretnih žena koje su, u toku trudnoće, koristili homeopatske preparate. Buduće majke su prevenstveno vodile računa o bezbednosti svojih beba, štiteći se od eventualnih negativnih posledica koje mnogi lekovi konvencionalne medicine mogu ostaviti na plod.