Najnovije Vesti

Gojaznost

Gojaznost

Gojaznost je svakako jedna od bolesti savremenog doba i gojaznost se definise kao visak telesne masti u organizmu. Termin gojaznost se poistovecuje sa pojmom prekomerne uhranjenosti i podrazumeva povecanu telesnu tezinu u odnosu na idealnu tezinu. Gojazna osoba ima viska kilograma a taj visak je u stvari mast koja je nagomilana u organizmu.Zasigurno je da je gojaznost od davnina zastupljena u svetu i da je gojaznost najcesci metabolicki poremecaj kod coveka. Gojaznost nastaje usled preteranog unosa kalorija i kada su one vece od energetskih potreba a kada nema adekvatnog utroska energije.

Tako se taj visak kalorija skladisti u organizmu u vidu rezerve odnosno masti i tako dolazi do gojaznosti. Danas su svakako poznati mnogi faktori koji uticu na gojaznost i smatra se da je gojaznost posledica naslednih osobina, psiholoskih, metabolickih, fizioloskih… Svakako je sigurno da gojaznost negativno utice na coveka i da moze dovesti do mnogih medicinskih komlikacija koji umanjuju kvalitet i duzinu covekovog zivota a lecenje gojaznosti ima visoku cenu. Cinjenica je i da se mnogi gojazni pacijenti nikad ni ne podvrgavaju terapiji ili ukoliko to i urade uvek vrate izgubljene kilograme jer je menjanje navika svakom tesko i ne kaze se dzabe da je covek rob navike.

Zato je vreme da se i Vi odreknete Vasih losih navika i da unapredite kvalitet Vasek zivota smanjenjem gojaznosti i gubitkom kilograma. Ne samo da cete biti zdraviji vec cete se lepo osecati u svojoj kozi. Svakako da je smanjenje gojaznosti laksi deo posla u odnosu na uspesnost da se izgubljeni kilogrami ne vrate. Mi Vam nudimo razne metode da gojaznost smanjite i da nepovratno izgubite kilograme. Postoje mnoge metode lecenja gojaznosti i mi smo tu za Vas da ih na najbolji nacin Vama predocimo. Posetite nas i zajedno cemo izabrati metodu lecenja koja ce Vama najvise odgovarati. Pretvorite Vase snove u realnost i priustite sebi dug i kvalitetan zivot jer gojaznost kao bolest Vam to ne moze garantovati.