Najnovije Vesti

Gojaznost – lecenje

Gojaznost – lecenje

Iako deluje kao da je gojaznost nesto od cega je se lako izleciti istina je da je veoma tesko promeniti navike u ishrani i naterati se na fizicku aktivnost. Lecenje od gojaznosti pocinje upravo tako. Ljudski apetit je u sustini nagon za odrzanjem i to nije nesto sto se lako menja i sa cime je lako izboriti se. Ipak lecenje od gojaznosti je moguce ukoliko covek tome pristupi zrelo i organizovano.Prvo sto se mora reci kod lecenja od gojaznosti je da brzo resenje ne postoji. Ne treba se naglo izgladnjivati i koristiti razne ekstremne dijete koje tope mast i kilograme. Takve dijete dovode samo do gubitka vode iz masti a uopste ne resavaju pravi problem.

Zato su poznati oni slucajevi prilikom lecenja od gojaznosti « smrsati petnaest a onda se ugojiti dvadeset kilograma » . Lecenje od gojaznosti se pristupa sistematicno. Lecenje od gojaznosti zahteva pre svega ogromno strpljenje. Prvo sto covek mora uraditi je da smanji ili potpuno izbaci namirnice koje pospesuju gojaznost. Jednostavno se morate pomiriti sa time da se na brzoj hrani ne moze ziveti na brzoj hrani, pljeskavicama i pekari.Lecenje od gojaznosti zahteva promenu tih navika. Takodje, gazirani sokovi sa velikim koncentracijama secera su definitivno nesto sto morate izbaciti ukoliko se lecite od gojaznosti.

Drugi korak u lecenju gojaznosti je postepeno povecanje fizicke aktivnosti. Fizicka aktivnost je najbolji nacin da smanjite telesnu tezinu putem povecanja potrosnje enegrije. Ukoliko ste na pocetku lecenja od gojaznosti najbitnije je da se ne forsirate. Brza setnja je sasvim dovoljna za pocetak. Kako vase lecenje od gojaznosti napreduje doci cete na nivo bavljenja sportom tri puta nedeljno. Kao i za sve drugo tako i kod gojaznosti vazi bolje spreciti nego leciti. Lecenje od gojaznosti je dugo i naporno i na mnogo mesta mozete odustati od njega. Najbolje je paziti na svoju ishrenu, biti umereno fizicki aktivan i ne brinuti o lecenju od gojaznosti.