Najnovije Vesti

Alternativna medicina

Alternativna medicina

U savremenoj medicini za razliku od alternativne medicine fokus se stavlja na istrazivanje, testove i eksperimentalni rad. Nema sumnje da je alternativna medicina i danas veoma zastupljena i da ona zauzima mesto u zvanicnim institucijama.

Alternativna medicina podrazumeva lecenje coveka akupunkturom, homeopatijom, ajurvedom, osteopatijom… Pristalice alternativne medicine smatraju da kroz njih tece neka nepoznata zivotna energija i da ako je ona poremecena dolazi do oboljenja. Zasigurno je istinito da alternativna medicina pociva na magijskim verovanjima i zato se mnogi postovaoci istocnjackog nacina zivota u slucaju bolesti napustaju bolnice i otiskuju se u avanture da bi potrazili izlecenje.

Alternativna medicina ne podrazumeva davanje leka coveku nego je alternativna medicina duhovni proces koji zahteva sagledavanje uzroka bolesti kako bi se covek uhvatio u kostac sa njom i kako bi je savladao. Danas alternativna medicina u mnogom podrzava naucnu ali i dalje postoji cinjenica da alternativne metode lecenja nisu priznate od strane nauke. Medjutim danas mnogi postovaoci alternativne medicine smatraju da je alternativna medicina konkurentna naucnoj pa cak i superiornija.

Bez obzira na stavove o alternativnoj medicini ona je svakako veoma popularna i u svetu i kod nas jer mnogi ljudi imaju strah od doktora i operacija pa se odlucuju za alternativnu medicinu jer je ona kao metod lecenja potpuno neskodljiva. Zato je nesumnjivo da alternativna medicina u danasnjem modernom svetu sve vise zadobija poverenje coveka. Zato ukoliko nemate poverenja u nauku i u savremene metode lecenja Vas najbolji izbor je svakako pokusaj da bolest izlecite alternativnom metodom lecenja.